MUSEUMNACHT in het MOU

 

VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019 van 18u tot 22u

Beleef een magische nacht tussen de mythische dieren van het MOU

 

 

Ontdek de magie in kunst

 

Op vrijdag 22 november, van 18u tot 22u, staat het MOU Museum volledig in het teken van de beleving. Eeuwenoude tapijten vertellen hun verhalen uit lang vervlogen tijden en magische dieren komen tot leven. Maak tijdens Museumnacht kennis met het magische dier Buraq, een beeldhouwwerk van kunstenaar Johan Tahon. Dit mythische wezen neemt voor het eerst zijn intrek in het MOU en is een voorbode voor de grote tentoonstelling die volgt in 2020.

 

Museumnacht op kindermaat

 

Kinderen hebben een heel eigen kijk op kunst. Ze laten hun fantasie de vrije loop met de instrumenten die ze aangereikt krijgen.

Ook tijdens Museumnacht beleven kinderen het MOU op hun eigen manier. Wie het pad met de mysterieuze lichtjes volgt, komt terecht in de wonderlijke groene wereld vol spannende verhalen. Trek erop uit en ga op zoek naar fabelachtige wezens. Of beter nog: laat je zelf omtoveren tot een grappig, lief of lekker griezelig groen monster! Je kan luisteren naar spannende verhalen over draken, basilisken, zeemeerminnen en mythische paarden.

De verhaaltjes gaan door om het half uur in het stadswaag dat voor de gelegenheid omgetoverd is in een toverachtige plek !

 

voor volwassenen

 

We voorzien een boeiende rondleiding rond mythische dieren en ander fabelwezens die zich verschuilen in het MOU.

>Rondleiding om 18.00 u, 18.30 u 19.00 u 19.30 u 20.00 u en 20.30 u.

>Duur 1 uur

 

Het restauratieatelier voor Oudenaardse wandtapijten is gevestigd in het MOU. Onze restauratiedeskundige geeft demonstraties en vertelt je alles over conservatie van dit kostbare textiel.

 

Na je bezoek kan je in de volkszaal terecht voor een drankje en een hapje
Vier Oudenaardse artisanale brouwerijen (Cnudde, HopSaSam, ’t Hoppegeluk en Petre Devos) sloegen de handen in elkaar met vier lokale bakkerijen (Burez, Panda, Rogge en Taerwe). Kom zeker proeven van hun verrassende creaties.
De muziek van Oudenaardse bands op de achtergrond maakt de beleving compleet.

 

 

Zin gekregen in een inspirerende, spannende, grappige, magische en smakelijke avond met het hele gezin? Kom dan zeker naar Museumnacht op vrijdagavond 22 november. Tot dan!

 

© MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen - design Digital Cordon Bleu