JOHAN TAHON - UNIVERSUS

TENTOONSTELLING SCULPTUREN 1999 - 2020

16 MEI 2020 TOT 31 OKTOBER 2020

 

In de verschillende tentoonstellingsruimtes van het MOU brengt Johan Tahon een boeiend en intrigerend overzicht van 20 jaar sculpturen in Oudenaarde.
Voor het eerst brengt hij nieuwe en oude stukken samen, gaat hij de confrontatie aan met de collecties van het MOU en krijgt de bezoeker een inkijk in de persoonlijke verzameling van de kunstenaar.

 

 

Wisselwerking

 

"Universus", het grote beeld op het marktplein van Oudenaarde, was in 1999 het beginpunt van de carrière van Johan Tahon.
Zijn werk verbindt eenvoudige herkenbare elementen met obscure alchemistische of metafysische thema's en de aantrekkelijke wisselwerking tussen die twee is de basis voor zijn succes.
Tahons beelden zijn fantastische vreemde wezens, die uitnodigen om over hun betekenis na te denken en die eigenschap is het uitgangspunt van de tentoonstelling in het MOU.


Het MOU is een museum met een belangrijke historische collecties en gehuisvest in een van de mooiste historische stadhuizen van ons land. Tahon, die als kunstenaar al vele jaren in Oudenaarde werkt, zoekt in zijn tentoonstelling ook de wisselwerking met het stadhuis en de tentoongestelde werken. Zo krijgt het idee van het museum van de stad een nieuwe verhaallijn richting toekomst.


In iedere ruimte waarin Tahon in het MOU tentoonstelt wordt een ander thema zichtbaar.
Daarbij gaat het er niet om dat de bezoeker veel leest, maar veeleer dat hij of zij zich door de evocatieve kracht van het werk laat leiden.

 Er is heel veel te zien: niet alleen werken van Tahon, maar ook dingen die hij verzamelt en de geschiedenis van het beeld "Universus" en wat zich daaruit ontwikkelde.

 

 

Johan Tahon

 

 

 

 

 

 

 

facebookMOU

© MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen - design Digital Cordon Bleu