OPEN MONUMENTENDAG - 2020

zondag 13 september

 

Naar jaarlijkse traditie kan je op Open Monumentendag, op zondag 13 september, gratis kennismaken met bekend en minder bekend onroerend erfgoed. Ontdek samen met je bubbel of gezin ook het MOU Museum.

 

Wandtapijten:ontdek de nieuwe aanwinsten

 

Het MOU museum, gehuisvest in het majestueuze stadhuis, onthult meer over de rijke geschiedenis van Oudenaarde. Van de 15de tot de 18de eeuw maakte onze stad furore in de wandtapijtkunst. Het museum heeft meer dan 37 originele wandtapijten in bezit en stelt hiervan 17 meesterwerken uit de 16de en de 17de eeuw tentoon. Een aantal pas gerestaureerde en nieuwe verwervingen worden voor het eerst tentoongesteld, zo onder meer het Wandtapijt: Uit de geschiedenis van Troje :“Hector maakt zich klaar voor zijn gevecht met Achilles”, ca. 1600-1620. Dit wandtapijt werd nooit eerder tentoongesteld en is in 2007 in New York aangekocht.

 

Bezoek het restauratie-atelier

 

Wie interesse heeft in conservatie en het technisch aspect van de wandtapijtkunst, kan in het museum ook het restauratie- en conservatieatelier bezoeken. Een restauratiedeskundige staat je graag te woord.

Max 4 personen kunnen gelijktijdig het atelier bezoeken.

 

Probeer de nieuwe audiotour

 

Daarnaast is er een nieuwe audiotour in drie talen (NL, FR, ENG) beschikbaar. De tour kan ook beluisterd worden via jouw persoonlijke smartphone en is dus volledig coronaproof.

 

MOUse voor de allerkleinsten

 

Voor de allerkleinste bezoekers is er een MOUse zoektocht en een zoektocht naar fantastische dieren in de wandtapijtenzaal.

 

 

PRAKTISCH

Reservatie museumbezoek kan online via mou@oudenaarde.be
of onderstaande link (rode bol)

Er wordt met tijdssloten gewerkt.

Vergeet je mondmasker niet mee te brengen want dit is verplicht.

 

 

 

 

 

 

 

facebookMOU

© MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen - design Digital Cordon Bleu