De Vlaamse Ardennen vanuit het MOU

 

Het nieuwe museum MOU is de wegwijzer naar het toeristische en culturele aanbod van de stad.

 

Dit wordt meteen duidelijk bij aanvang van je bezoek in een van de museumzalen, het stadswaag.

 

MOU Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen introductiezaal

 

Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen worden hier aan de hand van verschillende thema’s waaronder natuur, erfgoed, gastronomie en folklore, met schitterend beeldmateriaal toegelicht. Exploreer naar believen en neem je tijd om het uitgebreide menu te doorlopen van wat Vlaanderens mooiste landschap je kan bieden. Deze regio spreekt tot de verbeelding en is doorspekt met pittoreske dorpen, kastelen, molens, kapellen en eeuwenoude monumenten.

 

Ook in Oudenaarde is de wondermooie natuur van de Vlaamse Ardennen alomtegenwoordig: wandelingen en fietsroutes brengen je langs typische Valerius de Saedeleer-landschappen, de prachtige meanders van de Schelde en de met bossen bezaaide heuvels. Aandacht is er ook voor de vele historische panden die, naast het stadhuis, van Oudenaarde een unieke plek maken. Maar er is meer: aan bod komen evenzeer exclusieve boetiekjes, de vele lekkernijen en typische streekspecialiteiten die wij rijk zijn. Afzakken naar de markt, dat is traditie in Oudenaarde, en daarnaast is onze reputatie zeker waar gemaakt als bruisende feeststad.

 

Laat je in de projectiezaal van het museum nog meer onderdompelen in de sfeer.

 

MOU projectiezaal

 

Daar kan je kijken naar een beklijvende belevingsfilm van een 10-tal minuten. Deze film laat je ook toe intens te genieten van het gevarieerd cultureel en gastronomische aanbod, de wondermooie natuur van de Vlaamse Ardennen en hét topevenement van het jaar: de Ronde van Vlaanderen.

 

Bekijk, als opwarmer, reeds de korte promoversie van deze film op YouTube.

 

Deze ruimtes hebben tot doel de bezoeker op een kwalitatieve en gastvrije manier te onthalen en vormen een introductie op de andere museumzalen, waar het verhaal van de Stad en de kunstcollecties in al hun glorie aan je worden voorgesteld.

 

© MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen - design Digital Cordon Bleu